Varausohjeet ja usein kysytyt kysymykset

Varausohjeet

©Kari Ylitalo/ Visit Finland

Loma-asunnon vuokraaminen BHF: ltä on helppoa ja turvallista. Ennen myyntiin ottamista jokainen kohde on tarkistettu paikan päällä. Vierailemme kohteissa säännöllisesti jotta osamme antaa oikeaa tietoa.  Voit luottaa siihen, että kaikki loma-asuntomme ovat kuten kohteen kuvauksessa kerrotaan. Toki mökkien siustusta päivitetään ja esim. verhot saattavat olla eri kuin kuvassa. BHF on vastuullinen loma-asuntojen vuokraaja. Kaikkia kohteitamme koskevat samat ehdot. Palveluehtomme voi tarkistaa milloin vain sivuiltamme.

Varauksen yhteydessä sinun tarvitsee maksaa vain 15% varausmaksu ja palvelumaksun (mikäli matkaan on aikaa yli 60 päivää). Voit peruuttaa varauksesi jopa 28 päivää ennen saapumista ja saat rahat takaisin, paitsi varausmaksun ja palvelumaksun.

Näit varaat loma-asunnon sivuiltamme

  1. Selaa kohteitamme tai hae saatavuuden perusteella. Kun olet löytänyt sopivan kohteen valitse kohta VARAA
  2. Valitse päivät tai viikko kalenterista (tarkista ensin mahdollinen vaihtopäivä), tai lähetä varauskysely oikeasta reunasta.
  3. Täytä varauslomake
  4. Lue ja hyväksy palveluehtomme sekä henkilötietojen käyttö.
  5. Lähetä varaus
  6. Vastaamme viestiisi madollisimman pian, enintään 48 tunnin kuluessa. Mikäli teit varauksen aikaisemmin kuin 60 päivää ennen suunniteltua matkaa, sinun tulee välittömästi vahvistuksen saatuasi maksaa vähintään 15% varausmaksu sekä palvelumaksu. Voit valita maksutavaksi joko maksukortin tai laskun (sähköinen lasku). Loppusumma erääntyy maksettavaksi 60 päivää ennen suunniteltua saapumista. Mikäli kokonaishinta on alle 250 euroa tulee koko summa maksaa varatessa.
  7.  Valitessasi maksutavaksi maksukortin voit käyttää seuraavia maksutapoja: MobilePay, Masterpass, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit.
  8. Varauksesi on vahvistettu vasta kun olemme vastaanottaneet varausmaksun.
  9.  Loppusumma erääntyy maksettavaksi 60 pv ennen sisäänkirjausta. Loppumaksusta lähetämme laskun varausmaksun yhteydessä.
  10. Lähetämme sinulle osoitteen ja ajo-ohjeet sähköpostilla sekä omistajan tai huoltajan yhteystiedot. Liitteenä on myös matkustajailmoituskortit esitäytettäväksi. Kohteen omistaja tai huoltaja tarkistaa henkilöllisyydet ja pyytää allekirjoitukset kortteihin.
Mitä mökin vuokraan sisältyy?
Vuokraan kuuluvat Vuokrakohteen (eli lomamökin ja/tai -huoneiston) käyttöoikeus, normaali energiankulutus, perusastiasto, patjat, peitot, tyynyt, kalusteet sekä poltto- ja saunapuut niissä kohteissa, joissa on takka ja/tai kiuas. Astianpesuaineet, perusmausteet sekä wc- ja talouspaperit eivät sisälly vuokrahintaan. Liinavaatteista ja pyyhkeistä saatetaan periä erillisveloitus. Tällöin asiasta on maininta kohdetiedoissa.
Mitä jos saavun myöhässä?
Sisäänkirjautuminen on klo 16 ellei kohteen sivuilla ole mainittu muusta.  Useimmiten omistajan kanssa voi sopia myöhemmästä ajankohdasta. Tämä kuitenkin pitää ilmoittaa ajoissa. Jos sinulle tulisi yllättäen este, ota välittömästi yhteyttä omistajaan tai kohteen huoltajaan. Avainten luovutus klo 20 jälkeen ei yleensä ole mahdollista.
Voinko kutsua vieraita mökille?
Vuokrakohdetta saa käyttää enimmillään henkilömäärä, joka on varausvaiheessa ilmoitettu. Mikäli haluat järjestää juhlat tms. on siitä sovittava erikseen omistajan kanssa.
Onko hanavesi juotavaa?
Maaseudulla kaivovesi on usein huonolaatuista, siinä saattaa olla haju- sekä makuhaittoja. Tästä on maininta kohteen kuvauksessa.  Näissä tapauksissa suosittelemm juomaveden ostamista tai keittämistä. Kohteen sivuilla lukee myös mikäli omistaja toimittaa juomavettä erikseen mökille.
Entä jos jotain hajoaa?
Mikäli jotain rikkoutuu kohteessa ota välittömästi yhteyttä omistajaan/huoltajaan sekä meihin. Useimmat tapaukset on helppo selvittää nopeasti.  Mikäli katsotaan että vuokraaja on aiheuttanut vahingon voidaan korvaus periä vakuusmaksusta tai voitte muuten sopia miten maksu suoritetaan.  Vaikeammissa tapauksissa pyrimme toimimaan sovittelijana. Asiakas on velvollinen korvaamaan vuokrakohteelle tai sen irtaimistolle oleskelunsa aikana aiheutuneet vahingot täysimääräisesti vuokrakohteen omistajalle. Tätä varten on hyvä olla matkavakuutus.
Milloin mökin vuokra pitää maksaa?
Vuokrauspalvelun maksu tulee maksaa 60 päivää ennen varauksen kohteena olevan matkan alkua. Jos varaus tehdään tätä aikaisemmin, maksetaan varausta tehtäessä vain varaus- ja palvelumaksu ja loppumaksu erääntyy maksuun 60 päivää ennen varauksen kohteena olevan matkan alkua. Varausmaksu 15% lasketaan tilatun Vuokrapalvelun kokonaissummasta. Voit maksaa varausmaksun yhteydessä koko vuokrapalvelun sekä palvelumaksun. Alle 250 euron varaukset tulee maksaa kokonaisuudessaan varausta tehtäessä. Palvelumaksut: Mikäli varaus on alle 250 euroa, palvelumaksu on 10 euroa. Mikäli varaus on 250-499 euroa, palvelumaksu on 15 euroa. Mikäli varaus on 500-999 euroa, palvelumaksu on 25 euroa. Mikäli on varaus 1000-1499 euroa, palvelumaksu on 35 euroa. Mikäli varaus on 1500-1999 euroa, palvelumaksu on 45 euroa. Mikäli varaus on 2000 euroa tai enemmän, palvelumaksu on 55 euroa.
Mitä jos joudun perumaan varaukseni?
Asiakkaan suorittama varauksen peruuttaminen tai muuttaminen. Kaikki muutos- ja peruutuspyynnöt käsitellään BHF:n toimesta kirjallisena. Sinun tulee toimittaa pyyntö sähköpostilla. Mikäli joudut perumaan varauksen  ei varaus- eikä palvelumaksua palauteta. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin kuin 28 päivää ennen varauksen alkua, suoritettua maksua ei palauteta miltään osin. Suosittelemme, että otat matkavakuutuksen, joka korvaa peruuntumisen kustannuksia.
Voinko ottaa koiran mukaan kohteeseen?
Kaikissa kohteissa lemmikkieläimet eivät ole salittuja ja osaan voit ottaa vain pieniä lemmikkeläimiä. Tarkista kohteen kuvaksesta mitä siellä sanotaan lemmikkieläimistä.
Voinko järjestää juhlat mökillä?
Juhlien järjestäminen kohteissa on kielletty ellei siitä ole erikseen sovittu omistajan kanssa.
Ystäväni asuvat lähellä kohdetta, voinko pyytää heidät saunaan ja yökylään?
Kohteisiin ei saa tuoda vieraita, ellei siitä ole erikseen sovittu. Missään tapauksessa kohteen salittua maksimihenkilömäärää ei saa ylittää.
Missä voin tupakoida?
Kaikki kohteemme ovat savuttomia. Tupakointi on kielletty sisällä sekä ulkotiloissa kuten katettu terassi jne. Mikäli tupakoit ulkona, huolehdithan ettei ympärisöön jää tupakantumppeja tai muuta roskaa. Tyhjennä aina tuhkakupit lähtiessäsi.
Pitääkö vuokrakohde siivota itse lähtiessä ja mitä siivoukseen kuuluu?
Useimmiten voit valita teetkö itse loppusiivouksen vai haluatko tilata maksullisen loppusiivouksen. Joissakin kohteissa loppusiivous sisältyy hintaan. Kuitenkin sinun tulee aina tiskata astia, viedä roskat ja pinota petivaatteet sängyn päätyyn ennen kohteen luovutusta. Loppusiivous asiakkaan toimesta: asiakkaan tulee järjestää puhtaat astiat kaappiin sekä tyhjentää roskat, jääkaapit, pakkaset ja viedä tyhjät pullot sekä tölkit pois. Huonekalut tulee asetella paikoilleen, lattiat pyyhkiä kostealla mopilla ja imuroida. Tasot ja pöydät tulee pyyhkiä kostealla liinalla ja saunat ja wc-tilat pestä. Mahdollinen piha-alue tulee tyhjentää roskista ja tulee jättää samaan tilaan, kun saapuessa. Liinavaatteet ja pyyhkeet tulee jättää sängyn päätyihin pinottuna.