Suomen vanhimmat festarit

Aitoon Kirkastusjuhlat eli Kirkkarit ovat Suomen vanhimmat festarit. Itse olen Kirkkareilla käynyt lapsesta asti. Minulle tapahtuma on enemmänkin kohtaamispaikka kuin festari, mutta muut juhlijat  olivat virittäytyneet täysillä festaritunnelmaan;  paikalle oli tultu jopa omilla busseilla, osalla oli oma kylpytynnyri ja esiintymislava! Sohvia ja leponurkkauksia oli viritelty sinne tänne autojen sekaan. Autokantakin oli hyvin värikästä, kirjaimellisesti.  Hyvä meno siis!

Ennen oli tarjolla Surmanajajat, nyt benjihyppyä. Lisäksi myytiin erilaista krääsää. Itse kaipasin vanhan ajan hattaroita…

Festarit avasi Samuli ja päätti perinteisesti Apulanta, joka on soittanut maanantai-illan päätteeksi niin kauan kuin muistan. Apulantaa odotetaan ja se vetää aina varmasti porukkaa, niin tänänkin vuonna.

Alalava eli rokkiliiteri on aina ollut oma suosikkin. Oi niitä aikoja kun siellä soitti Hanoi Rocks! Lava on mukavan intiimi ja soittajia pääsee katsomaan läheltä. Tunnelma nousee kattoon helposti. Kyllä oli hyvä myös Samuli Edelmann. Hänestä ja hänen loistavasta mustalaisorkesterista kuvia alla.

Sunnuntain päiväjuhlan aloitti palokunnan marssi Aitoon kylän läpi juhlapaikalle. Nämä festarit järjestää Aitoo VPK ja suuri määrä vapaaehtoistyöntekijöitä Aitoosta ja lähiseudulta.  Myös omasta perheestäni osallistutaan talkoisiin.

Eläköön Kirkkarit!

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi.