Sunnuntailuistelut

winter-sports-finland

Maaliskuu on ehdoton suosikkini talvikuukausista. Rakastan viettää aikaa lumella jos aurinko paistaa. Vähän aurinkovoidetta ja ulkona voi olla helposti monta tuntia. Yleensä lähden joko ratsastamaan tai hiihtämään, mutta tänä sunnuntaina päädyin testaamaan retkiluistelurataa Saarikylissä Roineen jäällä. Retikiluisteluratoja on viime talvina tehty useita, mutta Saarikylien rata on koko Pirkanmaan ensimmäinen.

Pistin reppuun kameran ja vähän välipalaa ja menoksi.  Luistimet saa vuokrattua paikan päältä luistinvuokraamosta. Luistelu ei ole ainoa tapa liikkua, huomasin, että uudenlaiset potukelkat ovat lisääntyneet, näi niitä monia.  Varmasti hyvä valinta niille, jotka ovat epävarmoja luistimilla tai eivät yksinkertasesti osaa luistella. Ulkomaalisista vain aniharva osaa luistella.

Rata on noin 3 kilometriä pitkä ja maisemat hienot. Vastaan tuli jopa hevoskärryt. Luistelun jälkeen olisi mahdollista grillata nuotiopaikalla, halkoja voi ostaa 5 eurolla. Minulla ei ollut mitään grillattavaa tällä kertaa, mutta ensi kerralla tuon jotain.  Sen sijaan menin mukavaan ja lämpimään kahvilaan Heikin leivän tiloihin.  Huomasin myös että rannassa on kivannäköinen terassikahvila mitä pitää tulla testaamaan kesällä. Kanoottejakin voi vuokrata opastuksen kera.

Retkiluistelu on kevyt ja miellyttävä tapa liikkua ulkona, suosittelen!

Saarikylien Retkiluistelurata
Saarikylientie 888 (Heikin leivän vieressä)
Kangasala

tel. +358405526460

 

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi.